Lees het verhaal van initiatiefnemer en oprichter Bart Lukassen

In 2014 ging ik (Bart Lukassen) op zoek naar antwoorden en hulp. Mijn leven was prettig maar er waren frustraties waar ik al sinds mijn jeugd tegenaan liep. Ogenschijnlijk simpele dingen die ik maar niet op de rit kreeg en ik had een dikke muur om mijzelf heen gebouwd om mijn gevoelens en mijzelf te beschermen.

Bart-Lukassen-adhd-positief

“als het er niet is, dan maak ik het zelf wel.”

En op het moment dat ik vastliep en niet op de oude manier verder wilde leven, verzamelde ik al mijn moed en schakelde hulp in. In dit proces kwam ik terecht bij een kliniek waar via de gebruikelijke stappen het stempeltje ADHD uit de la kwam.

Ondertussen was ik op zoek naar meer informatie over ADHD. Verhalen van ervaringsdeskundigen, van ADHD coaches, van partijen die niet vanuit medicatie denken maar vanuit de mens en zo verder. Uren surfen op internet gaf mij niet het gevoel dat er schot in kwam. Er was niet één plek online waar je alles overzichtelijk bij elkaar had en wat ik wel kon vinden zag er niet echt uit en de insteek vaak negatief (mijn mening).

Op een avond was ik er zo klaar mee en zij in een vlaag van verstandsverbijstering tegen mijn vriendin, “als het er niet is, dan maak ik het zelf wel”. Niet wetende dat hier een heel avontuur ging starten. Urenlang sloot ik mij op om aan mijn nieuwe project te werken. Een platform waar vanuit realiteit, positiviteit en met waar mogelijk de nodig humor / relativiteit naar ADHD wordt gekeken. Een woonkamer waar iedere ADHD’er zich thuisvoelt.

Iets nieuws verzinnen met een grote missie komt niet vanzelf. Een website bouwen was toch niet zo eenvoudig en ondertussen was ik een Facebook groep begonnen die in een paar weken over de 1000 (ondertussen ruim 12.000) leden had. Hier zag ik dat de behoefte die ik had ook bij vele anderen aanwezig was. De motivatie werd nog groter, echter voldeed het platform niet aan mijn wensen. Er moest een woonkamer komen voor mede ADHD-ers, waar je professionele hulp kunt vinden, een omgeving waar je je hart kunt luchten, waar vanuit een positieve kant naar ADHD wordt gekeken.

Ondertussen bijna vier jaar verder lijkt het eindpunt in zicht. Een vernieuwde professionele site is bijna klaar met een bijbehorende app. Aan de voorkant is het niet te zien maar er werken vijf man aan het opzetten van de community. Online marketeers, webdesigners, media experts. Dit allemaal zonder dat er nog een cent aan wordt verdient. Ik zelf ben anderhalve dag minder gaan werken om mijn droom te laten slagen. En………. niemand die mij tegenhoudt ; ) Het allerbelangrijkste zijn de leden van de community zelf. Samen met elkaar kunnen we een huiskamer maken om ADHD’ers te helpen.

Lees mijn interview en levensverhaal in de Quest 

Nou, welkom in de community ADHDpositief. Hier vind je informatie, ontmoet je mede ADHD-ers en kom je in contact met specialisten. Doe wat je wilt maar doe het met liefde en respect voor elkaar!

WIL JE MEER INFORMATIE OVER ADHD?

BLOGPOSTS

Log hier in met je gegevens

Forgot your details?