1

2

ADHD Snelmenu

ADHD Snelmenu

3

4

Ik wil zeker weten of ik ADHD heb!

Ontdekken dat je te maken hebt met ADHD is meestal niet iets dat ‘zomaar’ gebeurt. Bij ADHDpositief merken we dat mensen er vaak langzamerhand achter komen. Meestal omdat ze in hun dagelijks leven keer op keer tegen de symptomen van ADHD aanlopen en er meer en meer last van lijken te krijgen. Dat wil trouwens niet zeggen dat dit ook werkelijk altijd zo is. Er zal over het algemeen wel meer bewustzijn komen als je vaker met de symptomen geconfronteerd wordt.

Iedereen doorloopt ongeveer dezelfde ervaringen!

Uiteindelijk blijkt –als je het op de grote lijn bekijkt- iedereen wel ongeveer dezelfde ervaringen doorlopen te hebben als er door een arts ADHD geconstateerd wordt:

  • Het begint met het vermoeden dat je last hebt van ADHD. Je gaat je er meer en meer in verdiepen. Je leest erover, je gaat op zoek naar informatie op internet, je praat er eens over met iemand waarvan je weet dat die ermee te maken heeft enz.
  • Je besluit naar een arts te gaan, zodat er echt serieus werk gemaakt wordt van je vermoeden. Je doel is om zekerheid te krijgen
  • Na de diagnose van de arts weet je dat je ADHD hebt en dat je het op de juiste wijze wilt (laten) behandelen
  • Je zoekt handvatten en tips om je weg ermee te vinden in het dagelijks leven: school, werk, relaties, studie etc.

Benieuwd tegen welke vraagstukken je aanloopt in iedere stap van dit proces? En heb je behoefte aan praktische en bruikbare tips om je verder te helpen?

Volgens mij heb ik ADHD, maar ik weet het nog niet zeker

Heb ik ADHD? Die vraag heb je jezelf misschien al eens gesteld. Als je op het punt bent dat je zegt: ‘ik vermoed van wel, maar nu wil ik het ook echt zéker weten’, dan heb je een aantal stappen te zetten.

De eerste stap is over het algemeen: naar je huisarts gaan. Deze stelt je een aantal vragen om een eerste indruk te krijgen. Als je huisarts het vermoeden van ADHD deelt, dan zal hij of zij je doorverwijzen naar een specialist.

De specialist kan een therapeut zijn, een psycholoog of een psychiater. Deze zal een aantal testen met je uitvoeren. Uit die testen kan met vrij grote zekerheid vastgesteld worden of er sprake is van ADHD, maar er zal altijd ook nog een complete diagnose gesteld worden, waarbij naast de testen ook gesprekken een rol spelen.

Op basis van de diagnose kan er behandeling plaatsvinden en kun je bekijken wat je het best kunt doen als het gaat om de vraag hoe je in het dagelijks leven het best om kan gaan met de vervelende, maar zeker ook positieve kanten van ADHD. Want die zijn er gelukkig ook!

BLOGPOSTS

Log hier in met je gegevens

Forgot your details?