Werk adhd en ik

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 4 jaren, 1 maand geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #4433
   Anoniem

  Door mijn drukke ik en daar door mijn praat grage mond. Tja die staat nou eenmaal nooit stil. Breng ik mezelf vaak op het werk in de problemen. Het is zo moeilijk om werk te behouden. Ik hoor dan dat ik te veel socialize, of dat ik mij niet kan focussen. Klopt ook dan ben ik ergens bezig en dan zie ik weer iets en dan denk ik ohja dat kan ik nog even snel tussen door doen en dat gebeurd dan nog 3 keer en uit eindelijk weet ik niet meer waar ik nou als eerste mee bezig was. Was dan weer resulteert in fouten. En ik werk in een bakkerij dus fouten in de recepten zijn best lastig. Ik heb al van alles geprobeerd om rustig en gefocust te kunnen werken. Maar niks werkt. Ik heb al medicatie gehad. Maar dan was ik net een robot, niet mezelf, heel moe, altijd hoofdpijn, en emotieloos. Dus verre van dat ik normaal ben. Graag wil ik weten hoe ik hier een weg in kan vinden. Want helaas ook deze baan ben ik over paar weken kwijt. Terwijl ik het super naar mijn zin had. Ik wil voorkomen dat dit in de toekomst weer gaat gebeuren.

  Groetjes Karin

  #4461
   Anoniem

  Hallo Karin,

  Bedankt voor jouw bericht! Wat vervelend dat je je baan kwijt raakt! Het is heel herkenbaar wat je schrijft.
  Voor wat jij omschrijft over de medicatie zou het kunnen dat je nog niet goed afgesteld was? Deze bijwerkingen komen vaak voor als de dosering nog niet helemaal goed afgestemd is op de persoon. Ik heb geen medicijnen gestudeerd dus ik weet daar te weinig van af. Maar het is misschien goed om daarvoor naar de huisarts of psychater te gaan.
  Je zou ook kunnen kiezen voor een natuurlijk alternatief als: LTO3. Dit gebruik ik ook en dat bevalt mij erg goed. Het zorgt er bij mij voor dat het wat rustiger is in mijn hoofd, dat ik wat lekkerder in mijn vel zit en dat er wat meer uit mijn handen komt.
  Andere natuurlijke “medicatie” zijn: sporten en mediteren. Doe je aan sport? Meditatie zorgt er zelfs voor dat bepaalde breindelen een betere verbinding maken en zelfs groeien. Als je ADHD hebt is je prefrontale cortex bijvoorbeeld kleiner dan bij andere mensen. En in dit stuk van je hersenen zitten nou juist het deel die je executieve functies regelen. Zoals planning, het starten en afmaken van taken etc.
  Wat misschien ook goede tips zijn: zet wekkertje. Bijvoorbeeld op 10 minuten. En in die tien minuten mag je alleen maar aan een bepaalde taak werken. Dit help over het algemeen goed en zo train je je brein.

  Heb je wat aan deze informatie?

  Anders zie ik graag weer een berichtje van je verschijnen. Heel veel succes in ieder geval met het vinden van een nieuwe baan.

  Hartelijke groetjes,
  Arda

  #4463
   Anoniem

  Hoi Arda,

  Ik sport best veel, Zumba is mijn hobby. Ook hier merk ik dat mijn adhd mij soms in de weg zit. Dan gaat mijn hoofd sneller dan mijn lichaam en ga ik dus ook weer de fout in. Nu is dat hier niet erg en levert best leuke en lachwekkende situaties op.
  Ik heb medicatie gehad en ben daar in de testfase mee gestopt. Ik slikte 4 x maaldaags methylfenidaat en heb dat ook geprobeerd om 4x daag 2 tabletten te slikken maar bij beide werd ik er niet goed van. Andere middelen werden niet vergoed en nu word de medicatie volgens mij helemaal niet meer vergoed want had de laatste keer alles zelf moeten betalen. En dat is ook een hele grote reden niets te slikken.
  Meditatie tja ik kan nog geen 5 minuten op de bank zitten zonder iets anders te doen dus denk ik dat ik na 30 seconden weer vergeten ben dat ik met mediteren bezig was.
  De laatste tip van de kookwekker ga ik zeker eens proberen al is dat op het werk een beetje lastig haha ik zie mezelf al lopen met de wekker.
  Er zijn wel momenten dat ik heel gefocust bezig kan zijn en dat is als ik fondanttaarten maak. Dan kan ik heel geconcentreerd uren aan 1 stuk bezig zijn. En dan vergeet ik echt alles om mij heen, vergeet dan zelfs te eten en te drinken. Dus het kan wel.

  Ik ga binnenkort een afspraak maken met de huisarts. Want ik wil toch op de arbeidsmarkt actief blijven, wat erg lastig is omdat ik ook nog eens borderline heb. Maar ik ben een vechtertje dus het komt goed!

  #4490
   Anoniem

  Hallo Karin,

  Wat jammer dat de medicatie voor jou niet werkt. Mediteren is wel een kwestie van oefenen. Op youtube heb je trouwens ook meditaties waarbij je tegelijkertijd naar plaatjes kan kijken, misschien is dat wat?

  Ik ben benieuwd wat de huisarts zegt. Ja, de combinatie met Borderline lijkt me ook erg lastig. Heel veel succes!

  Groetjes,
  Arda

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Log hier in met je gegevens

of    

Forgot your details?

Create Account